Klippoteket Hötorget

Olof Palmes gata 12

Klippoteket Hötorget - Olof Palmes gata 12

Avfärgning på långt hår.

Kunden kom in med långt, svart hår och ville få en ljusbrun färg. Det är en av de svåraste momenten inom frisöryrket. Resultatet är en chansning, av flera anledningar. Viktiga aspekter som påverkar slutresultatet är om personen färgat det på egen hand tidigare, om det har färgats flera gånger på längderna och hur hårkvalitén är.

Började med en avfärgning som jag penslade på hela håret, men lämnade ca en centimeter från botten. De sista 5 minuterna penslades jag på botten.

Sedan färgade jag hela håret med en kall ljusbrun färg, som slår ut  de röda och orange pigmenten.

Tyvärr glömde jag att ta en bild innan avfärgningen.

Efter avfärgningen

Efter avfärgningen

Slut resultatet

Slut resultatet

Använde hela serien från barbary fig

Använde hela serien från barbary fig

 

Blond

Petra kom in idag till salongen för första gången och ville göra håret ljusare. Hon hade en utväxt på ca 10 cm och gamla gula slingor på längderna. Började med att bleka botten med 6% blekning i foliepaket. När utväxten hade blivit lika ljus som längderna, penslade jag på resterande hår och lät det sitta ytterligare 5 minuter. Därefter tvättade jag bort blekningen och gjorde en skumtoning som justerade färgen till en kallare ton. Som ni ser så blev det en stor skillnad. Stylade håret med olja från Schwarzkopf som innehåller kaktusfikon olja och micro keratin. bild-7bild 2-7 4045787269178bc-barbary-fig-oil-aceite-higo-chumbo-microqu-L-KxOV5h

Ombre

image

image

Eftersom att min kund är väldigt mörk i sig själv. Så ljusade jag upp henne i botten,  och la ljusare färger mpt topparna. Blekte upp lite slingor i topparna. Resultatet blev en väldigt diskret ombre.

håret är stylat med dessa två produkter

image

image