Klippoteket Hötorget

Olof Palmes gata 12

Klippoteket Hötorget - Olof Palmes gata 12

Avfärgning på långt hår.

Kunden kom in med långt, svart hår och ville få en ljusbrun färg. Det är en av de svåraste momenten inom frisöryrket. Resultatet är en chansning, av flera anledningar. Viktiga aspekter som påverkar slutresultatet är om personen färgat det på egen hand tidigare, om det har färgats flera gånger på längderna och hur hårkvalitén är.

Började med en avfärgning som jag penslade på hela håret, men lämnade ca en centimeter från botten. De sista 5 minuterna penslades jag på botten.

Sedan färgade jag hela håret med en kall ljusbrun färg, som slår ut  de röda och orange pigmenten.

Tyvärr glömde jag att ta en bild innan avfärgningen.

Efter avfärgningen

Efter avfärgningen

Slut resultatet

Slut resultatet

Använde hela serien från barbary fig

Använde hela serien från barbary fig

 

Blond

Karin har en grå utväxt och gamla blekta toppar. Började med att lägga slingor i botten. Som hon satt med i ca 40 minuter. Sen sköljdes det bort och la en varm skumtonig för att få mer glans på längderna.

bild 1-2

Före

bild 2-2

Efter

Erbjudande

Vår julgran på Klippoteket Hötorget har många fina julpaket under sig. Bl.a Repar eller color, med schampo, balsam, inpackning och en necessär för endast 299kr (647kr). Miracle oil schampo, balsam och olja för endast 299kr (650kr). Hårspray och dust it paket, endast 169kr (319kr). 3D mension Vax, schampo och en necessär för herrar, endast 199kr (348kr). Novelle spray och en refill  99kr (220kr). Color eller Repair, med schampo, inpackning och en fin plåtbox, endast 215kr (430). Passa på innan det tar slut.

bild-1

bild 1bild 2bild 3bild 4bild 5bild-2

Blond

Petra kom in idag till salongen för första gången och ville göra håret ljusare. Hon hade en utväxt på ca 10 cm och gamla gula slingor på längderna. Började med att bleka botten med 6% blekning i foliepaket. När utväxten hade blivit lika ljus som längderna, penslade jag på resterande hår och lät det sitta ytterligare 5 minuter. Därefter tvättade jag bort blekningen och gjorde en skumtoning som justerade färgen till en kallare ton. Som ni ser så blev det en stor skillnad. Stylade håret med olja från Schwarzkopf som innehåller kaktusfikon olja och micro keratin. bild-7bild 2-7 4045787269178bc-barbary-fig-oil-aceite-higo-chumbo-microqu-L-KxOV5h

VIP-kväll

bild 1-12

Kvällens vinnare

bild 2-10

bild 3-9

Vårrullar från Pong

bild 2-9bild 3-8bild 4-5

bild 1-11

bild 2-8

bild 1-10

bild 3-7

I onsdags bjöd vi in våra kunder och några bloggare till en oförglömlig kväll här på Klippoteket Hötorget. Det bjöds på bubbel, mat, cupecakes och drinkarna flödade. På plats hade vi en representant från Schwarfskop som fick berätta om deras produkter. Det lottades även ut ett fint kitt från Schwarfskop + en hårfön, 3500kr hos 4aqua som är ett företag som säljer badrumsmöbler. Kan ju säga att vi hade två väldigt lyckliga vinnare av dessa två fantastiska pris. Alla gäster fick med sig TVÅ goodiebags, en med produkter från Schwarfskop och en som innehöll massa fint från The bodyshop. Kan ju säga att våra gäster lämnade salongen supernöjda och lite runda om fötterna :)